Bedste seværdigheder i Odense

Hvilke seværdigheder må I ikke gå glip af i Odense?

I kan opleve mange spændende seværdigheder i Odense og besøge mange attraktioner. Vi har her samlet de 7 bedste seværdigheder i Odense, som vi mener, I ikke må gå glip af.

Løve Odense Zoo

Besøg Odense Zoo

Med over 2.000 dyr fra hele verden er Odense Zoo en populær attraktion for familier og dyreelskere. Højdepunkter inkluderer Savannen, Sydamerikas regnskov og isbjørneområdet.

I Odense Zoo er der sjove legepladser for alle — Gå på opdagelse i trætoppene, kom helt tæt på lemurer eller besøg dødningshovedabernes ø. Oplev krokodillerne eller stå ansigt til ansigt med verdens højeste dyr, giraffen.

H.C. Andersen Hus

Besøg H.C. Andersens Hus i Odenses historiske kvarter

Museet giver dig muligheden for at se nye sider af H.C. Andersens forfatterskab. Her fokuseres ikke på personen Andersen og hans historie, men derimod på de eventyr, han skrev, og deres stemme. Museet taler ikke OM H.C. Andersen, det taler SOM H.C. Andersen. Du kan lytte til audioguiden på dansk, engelsk og tysk.

Selve museumsbyggeriet dækker et areal på 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum, der fletter sig sammen med en omkringliggende magisk have. Det lille gule hjørnehus, der tidligere var kendt som H.C. Andersens fødehjem er også en del af oplevelsen.

HC andersens hus

Den Fynske Landsby

En seværdighed, I ikke bør gå glip af, er Den FynskeLandsby, hvor I kan rejse tilbage i tiden. Tag hele familien med på en rejse tilbage til 1800-tallet. Hos Den Fynske Landsby oplever i, hvordan det var at leve i H.C. Andersens tid. Selve museet består af en række gårde og huse, der har stået rundt omkring på Fyn og øerne. Den Fynske Landsby har løbende forskellige aktiviteter og arrangementer i landsbyen.

Har I lyst til at opleve den smukke Bøgeskov i Fruens Bøge, kan I kombinere turen i Den Fynske Landsby med en sejltur med Odense Aafart. Her kan I sejle til Fruens Bøge, og gå den smukke tur igennem skoven ud til Den Fynske Landsby. Turen er ca 1 km. Billetten til Odense Aafart er en retur-billet, så efter besøget i Den Fynske Landsby kan I sejle retur til centrum igen.

Brandts Klædefabrik

Brandts Klædefabrik er et unikt kulturhistorisk område med rødder tilbage til 1700-tallet. De gamle industribygninger blev i starten af 1980’erne  – som det første sted i Skandinavien – genbrugt og omdannet til en blandet by med kultur, kunst, specialbutikker, spisesteder, erhverv og boliger. I dag finder du flere fabrikker, der genbruges.

Den gamle fabrik lukker sig omkring sig selv og sin særlige atmosfære. Når man går ind af porten til passagen, fornemmer man et stemningsskift.
Området er faktisk stort med  små og store gårdrum og pladser. Og som mange gode steder, skal man lede lidt efter det, som især de lokale værdsætter.

Brandts Klædefabrik
Odins odense

Odins Odense

Hos Odins Odense kan du tage familien tilbage til dengang, hvor jernalderen blev afløst af vikingetiden. I kan også besøge den levende landsby, hvor I kan se forskellige aktiviteter fra cirka 500 år før og til cirka 1100 år efter Kristus. Dette er en sommerferieoplevelse, der vil noget.

Sejl i vandcykel på Odense Å

Sejlads i vandcykel på Odense Å er en populær og sjov aktivitet, der tilbydes langs den smukke å i Odense centrum. Ved Odense Aafarts billetsalg man man leje vandcykler på timebasis og udforske byens charmerende omgivelser fra vandet.

Under sejladsen kan du nyde synet af historiske bygninger, grønne områder og kulturelle seværdigheder langs åen, hvilket giver dig et unikt perspektiv på byen. Det er en familievenlig aktivitet, der er velegnet til både børn og voksne og giver en sjov og mindeværdig oplevelse for alle.

Uanset om du er turist eller lokal borger, er sejlads i vandcykel på Odense Å en aktivitet, der er værd at prøve for en sjov og anderledes oplevelse i Odense.

Hygge i Odense med vennerne
odense havnebad

Odense Havnebad

Odense Havnebad er et populært rekreativt område, der ligger langs havnepromenaden i centrum af Odense. Det tilbyder moderne faciliteter, herunder omklædningsrum og bruserum, samt muligheder for at leje liggestole og parasoller.

Det er et ideelt sted at tilbringe en varm sommerdag og nyde den maritime atmosfære.