Tag med turbåden på sejltur

Ingen sommer i Odense uden en rundtur på Odense Å. Aafarten har siden 1882 sejlet i eventyrets by og givet vores gæster en fantastisk oplevelse.

Hop med ombord og oplev en naturskøn sejlads, der fører dig langs haverne i Odenses fine gamle kvarterer, forbi Odense Zoo og ud til bøgeskoven i Fruens Bøge.

Her er der med vores billet, mulighed for at stå af båden for at nyde nogen af de faciliteter, som den smukke skov byder på – heriblandt restaurantbesøg, gåtur, ishus og meget mere. En tur med Odense Aafart kan også kombineres med et besøg hos Den Fynske Landsby eller Odense Zoo.

Når man har nydt nogen hyggelige stunder, kan man med samme billet tage båden tilbage til Munke Mose lidt senere på dagen, hvor der igen er mulighed for at besøge vores kiosk og få en forfriskning.

Praktisk info

Sådan foregår det

  • Turen varer ca. 1 time – 30 minutter hver vej
  • Vores turbåd sejler en fast rute med start fra Munke Mose. Herefter er der stop ved Odense Zoo, og efterfølgende ved Fruens Bøge.
  • Billetter kan købes online eller i kiosken i Munkemose
  • Billetten er en returbillet. Ved bestilling vælger du tidspunkt for turen ud og tidspunkt for retursejlads.
  • Almindelige kørestole og rollatorer kan medtages
  • Barnevogne og trækvogne koster en børnebillet
  • Der er ikke salg ombord på turbåden, så kom endelig op i kiosken og få en varm kop kaffe eller en snack I kan nyde på turen.

FAQ – Rundtur på Odense Å

Her finder du svar på de mest oftestillede spørgsmål. Skulle du stadig have et spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvor lang tid tager turen?

Turen tager ca. 1 time i alt. Afgang fra Munke Mose er altid klokken hel. Ankomst ved Odense Zoo 20 minutter over, og ankomst ved Fruens Bøge klokken halv.

Må man have hunde med?

Ja, hvis man mener, at den vil være tryg ved at sejle og at der er mange mennesker omkring den. Bemærk: man må ikke tage hund med ind i ZOO.

Kørestol?

Kun manuelle kørestole kan komme ned i turbåden. Der er to trin ned i bådene. Der er ikke mulighed for ramper, så det kræver et par hænder til at hjælpe dig ned af de to trin, så du er nede i båden. Så bærer vi stolen ned efterfølgende.
Rollatorer må gerne medbringes.

Kan man stå af i ZOO?

Ja, men det kræver, at man har købt billet til Odense ZOO. Man kan også stige på i ZOO og betale for sejlturen til skipper eller hoppe af i Munke Mose og betale i vores kiosk. Bemærk, at man ikke må medbringe hunde i Zoo.

Hvor lang tid gælder min billet?

Billetten gælder til en hel runde med Aafarten. Munke Mose -> ZOO -> Fruens Bøge og retur igen – og ikke nødvendigvis i den rækkefølge. Når du køber billetten vælger du tidspunkt for ud- og hjemturen, og her er du sikret pladsbillet. Skulle du blive forhindret i at komme med den valgte returafgang, kan du tage en anden afgang. Men vi kan ikke garantere, at der er plads.
Billetten gælder kun den dag, den er købt.

Er der studierabat eller pensionistrabat?

Nej, hos Odense Aafart har vi kun to slags billetter; en børnebillet og en voksenbillet. Folkeskoler sejler til specialpris. Se mere under ‘Priser’

Kan man stå på i Fruens Bøge uden billet?

Ja du har mulighed for at købe billet til turbåden ombord på båden. Vi kan dog ikke sikre, at der er plads, hvis I ikke har købt billet på forhånd.

Må man medbringe egne drikkevarer og mad og nyde det, mens man sejler?

Ja, men ikke på ture, hvor vi sælger drikkevarer (Fx Musik på Åen). Det må ikke være til gene for andre. Vi anbefaler da, at I bestiller drikkevarer på forhånd i vores kiosk, så slipper I for besværet. Det vil være pakket og klar inden afgang.

Må man ryge ombord på turbådene?

Nej, det må man ikke. Hvis man lejer en privat turbåd, bestemmer lejer dog selv, om der må ryges ombord eller ej.

Hvornår er det nødvendigt at købe billet på forhånd (antal)?

Det er en god ide på forhånd at købe billetten online i højsæsonen, samt hvis I er mere end 10 personer.

Må man medbringe barnevogn?

Ja, det må man gerne. Barnevogn, klapvogn, trækvogn og lign. koster en børnebillet. Kørestole koster ikke ekstra, men vi har ikke plads til store tunge el-kørestole.
Der må ikke medbringes cykler ombord.

Hvor kan man parkere sin bil?

Der er et p-hus lige overfor Aafarten, se evt. kort over området her

Tag evt. den gratis Citybus, som holder næsten ved døren. Stå af ved Søndergade/Vestergade eller Holsdore. Bussen kører ca. hvert 10. minut: Mandag-fredag 9-16.30 og lørdag 11-15.30.
Under festivaler og større events f.eks. i august og september kan forekomme alternative ruter, så hold øje med køreplanen her