5 forskellige sommerferie oplevelser på Fyn

Mangler I inspiration til sommerferieoplevelser på Fyn?

Så kan I opleve mange spændende oplevelser og besøge mange attraktioner. Vi har her samlet 5 forskellige sommerferieoplevelser, som I kan opleve på Fyn. Idéerne er til sommerferieoplevelser er til forskellige aldersgrupper.

skattejagt odense Aafart

Tag på sejltur med skattejagt

Hvis I mangler en anderledes sommerferieoplevelse på Fyn, for hele familien, er det oplagt at tage på skattejagten Theodors Hemmelige Guldskat.

Eventyr, historie, fortællinger, gåder og hjernebrud – hele pakken iklædt Odenses smukke natur omkring åen.

Når I er sejlet til Fruens Bøge Skov har I én time til at løse seks gåder og knække koden til guldskatten, forinden båden sejler jer tilbage til Munke Mose. Det er vigtigt, at I alle er opmærksomme – måske Griske Gorm lurer rundt i Fruens Bøge og leder efter de samme ledetråde som jer – eller prøver at snyde jer.

Skattejagten er beregnet til børn i alderen 4 – 11 år og tager 2 timer i alt inkl. sejlturen frem og tilbage.

Sådan foregår det:
I kan komme på skattejagt alle dage vi sejler. I booker billetter til vores Rundtur på Odense Å og tilkøber et skattejagt-sæt. I kan købe skattejagten enten som et tilkøb online, når I booker Rundtur på Odense Å eller i vores billetsalg. Hver familie skal have 1 sæt (vi anbefaler max 5 personer pr sæt).

Sejl i cykelbåd eller kano

Hvis I kan lide at være aktive i sommerferien, er det også muligt at leje en kano eller en vandcykel fra Odense Aafart. Hvis I lejer en kano, kan I vælge mellem flere forskellige ruter, der alle har forskellige sværhedsgrader. I kan læse mere om dette på Odense Aafarts Kanoudlejnings hjemmeside.

Det er også muligt at leje en vandcykel. Her kan I medbringe egen picnickurv og spise den ombord omringet af Odense Ås smukke natur. Når I lejer en vandcykel eller en kano, tager i turen i eget tempo. Det er en sand sommerferieoplevelse at cykle eller padle i Odense smukke, fantastiske og eventyrlige å.

Billede af kanotur på åen

Den Fynske Landsby

I kan også bruge sommerferien på at rejse tilbage i tiden. Tag hele familien med på en rejse tilbage til 1800-tallet. Hos Den Fynske Landsby oplever i, hvordan det var at leve i H.C. Andersens tid. Selve museet består af en række gårde og huse, der har stået rundt omkring på Fyn og øerne. Den Fynske Landsby har løbende forskellige aktiviteter og arrangementer i landsbyen.

Odense Zoo

Odense Zoo er en oplagt sommerferieoplevelse. Odense Zoo er en hyggelig zoologisk have med mange forskellige dyr fra hele verden. Det er muligt at tage en turbåd fra Munke Mose og til Odense Zoo, og dermed sejle den smukke tur på Odense Å fra centrum til Odense Zoo. Efter besøget er det muligt at tage turbåden tilbage til Munke Mose igen.

Odense Zoo giraffer
Odins odense

Odins Odense

Hos Odins Odense kan du tage familien tilbage til dengang, hvor jernalderen blev afløst af vikingetiden. I kan også besøge den levende landsby, hvor I kan se forskellige aktiviteter fra cirka 500 år før og til cirka 1100 år efter Kristus. Dette er en sommerferieoplevelse, der vil noget.