Inspiration til 5 aktiviteter i Odense

Mangler du 5 ting at opleve i Odense på en forårsdag? Odense er altid smuk, men Odense på en forårsdag, hvor solen skinner, græsset er grønt og sommeren nærmer sig med hastige skridt, er bare noget helt særligt. I kan gå en tur gennem Odenses smukke gader eller opleve flere spændende ting i Odense på en forårsdag. På denne side har vi samlet 5 forskellige aktiviteter, som I kan opleve i Odense på en forårsdag. Aktiviteterne er til forskellige aldersgrupper.

Kulturmaskinen i Odense
Foto: Kulturmaskinen

Kulturmaskinen og Kunstbygningen Filosoffen

I Odense på en forårsdag er det oplagt at besøge Kulturmaskinen. Dette er især en god ide, hvis det er lidt koldt udenfor. Kulturmaskinen ligger lige ved siden af Brandts Klædefabrik og Café Biografen. Kulturmaskinen er byens kulturelle legeplads, og her bliver der løbende afholdt forskellige børnearrangementer. Her er 2 kreative værksteder – lerværkstedet og tekstilværkstedet. Hvis I gerne vil opleve kunst, så er Kunstbygningen Filosoffen oplagt mulighed i Odense på en forårsdag. Her er der mange spændende kunstudstillinger. Kunstudstillingerne er inden for alle medier. Der kommer nye udstillinger cirka hver anden til fjerde uge.

Jernbanemuseet

På Danmarks Jernbanemuseum kan børnene gå på opdagelse i de forskellige vogne og lokomotiver. Her kan I f.eks. besøge museets børnebanegård, som er en banegård i børnestørrelse. Udenfor er der et stort lære- og legeområde, hvilket er en perfekt aktivitet i Odense på en forårsdag. Denne forårsaktivitet er mest henvendt til børnefamilier, men hvem kan ikke lide at kigge på toge?

Jernbanemuseet børnetog
Foto: Ard Jongsma / Jernbanemuseet
Odense Zoo
Foto: Odense Zoo

Odense Zoo

Odense Zoo er altid et besøg værd – også på smuk forårsdag. Odense Zoo er en hyggelig zoologisk have med mange forskellige dyr fra hele verden. Det er muligt at tage en af Odense Aafarts turbåde fra Munke Mose og til Odense Zoo, hvilket er en naturrig oplevelse i Odense på en forårsdag. Efter besøget er det muligt at tage turbåden tilbage til Munke Mose igen.

Picnic i det fri

Det er oplagt at tage på en picnic på en forårsdag. Hvis I vil spise en lækker frokost, er hyggelige Munke Mose en oplagt mulighed til dette. I kan have egen picnickurv med eller købe mad og drikkelse hos Odense Aafarts udendørs café eller hos en af de mange caféer. I kan også have et tæppe med, som I kan lægge ud på græsset.

Odense Aafarts udendørs café
Foto: Odense Aafart
Lej vandcykel og kano hos Odense Aafart
Foto: Odense Aafart

Vandcykel eller kano

I Odense på en forårsdag er det også muligt at leje en kano eller en vandcykel hos Odense Aafart. Her kan I nyde den smukke natur og Odense Å. I kan tage turen i jeres helt eget tempo. Hvis I vælger at leje en kano, kan I vælge mellem 6 forskellige ruter, der har forskellige sværhedsgrader. I kan også leje en vandcykel og have jeres egen picnickurv med eller købe mad og drikkelse med fra Aafartens udendørs café.

Vi håber, at I kan få glæde af vores guide til 5 ting at opleve i Odense.