11. oktober 2021

Vinterferie med børn i Odense

Oplevelser i vinterferien med børn i Odense

Hvis du skal holde vinterferie med børn i Odense eller blot være her en dag eller to, er der mange forskellige ting at lave. Odense har mange børnevenlige arrangementer og oplevelser. I denne blog har vi samlet inspiration til 8 forskellige ting, I kan lave i Odense. Her er idéer til familier med børn i alle aldre.

 

Lysaften i Odense Zoo

Lysaften i Odense Zoo

Foto: Odense Zoo

Odense Zoo er en hyggelig zoologisk have med mange forskellige dyr fra hele verden.

Alle lørdage i januar og februar forvandles Odense Zoo til en lys- og farveeksplosion, når de holder lysaften. Det er oplagt at tage til dette arrangement i vinterferien. Denne aften ser du Odense Zoo på en måde, som du aldrig har set den før. Denne aften bliver vinterens mørke lyst op. Dette er en dejlig oplevelse for hele familien.

 

Stige Ø

Børn, der leger på en legeplads

Foto: Visit Odense

Stige Ø er et skønt naturområde med mange muligheder. Her kan I cykle med mountainbike, lege på legepladsen og så er der også mulighed for at overnatte i det fri. Der er shelters, bålplads, grillhytte og toiletter. Man kan nemt få dagene i vinterferien til at gå på Stige Ø.

 

Creative Space

En kvinde, der kigger på forskellig slags maling

Foto: Creative Space

Hvis I kan lide at være kreative i vinterferien, så er Creative Space i Odense lige noget for jer. Her kan I være kreative og hygge jer sammen. Creative Space har flere end 300 forskellig slags keramik og 94 farver at vælge imellem, så der er helt sikkert noget for alle. Når I er færdige med at male, overlader i keramikken til Creative Space, så de kan glasere og brænde det. I kan hente det en uge efter besøget.

 

Brandts Klædefabrik

Brandts Klædefabrik

Foto: Skovdahl Nordic/Brandts

Hvis I ønsker at være kulturelle i vinterferien, er Brandts Klædefabrik et besøg værd. Brandts Klædefabrik er Danmarks første museum for kunst og visuel kultur. Hvert år er der mere end 10 forskellige udstillinger. Her er det også muligt at besøge museets egen park, som hedder Limbo. I ferierne er der forskellige aktiviteter for børn.

 

Cafe Biografen

Café biografen

Foto: Cafe Biografen

Lige ved siden af Brands Klædefabrik ligger den hyggelige Cafe Biograf. Caféen er lys og stemningsfuld og de serverer både lette og tunge retter, snacks og noget til den søde tand. Det er noget til enhver smag. Om torsdagen er der også babybio.

 

Kulturmaskinen

Mange farveblyanter

Foto: Kulturmaskinen

Lige ved siden af Brandts Klædefabrik og Café Biografen ligger Kulturmaskinen. Kulturmaskinen er byens kulturelle legeplads og her bliver der løbende afholdt forskellige børnearrangementer. Her er to kreative værksteder – lerværkstedet og tekstilværkstedet. Kulturmaskinen er perfekt, hvis I kan lide at være kreative i vinterferien.

 

Picnic i det fri

En kvinde, der cykler med et barn. Mange vandcykler ses i baggrunden

Foto: Andreas Bastiansen/Visit Odense

Hvis I vil spise en lækker frokost i det fri, er hyggelige Munke Mose en oplagt mulighed til dette. I kan have egen picnickurv med eller købe takeaway hos Arkaden Streetfood eller hos en af de mange caféer. Det kan godt være lidt koldt i vinterferien, så det er en god ide at have et tæppe med, som I kan lægge ud på græsset. I Aafartens kiosk er det muligt at købe en kop kaffe eller en is.

 

Jernbanemuseet

En dreng, der leger på legepladsen på Danmarks Jernbanemuseum

Foto: Danmarks Jernbanemuseum

Danmarks Jernbanemuseum kan børnene gå på opdagelse i de forskellige vogne og lokomotiver. Brug jeres vinterferie med børn i Odense på at besøge museets børnebanegård, som er en banegård i børnestørrelse. Udenfor er der et stort lære- og legeområde.