11. oktober 2021

Oplevelse som børnefamilie i Odense

Mangler i en oplevelse som børnefamilie i Odense? I Odense er der både arrangementer, aktiviteter og steder I kan gå hen, hvor I selv styrer tempoet. I denne blog har vi samlet 5 ting, som I kan opleve som børnefamilie i Odense. Der er lidt af hvert og til forskellige aldersgrupper.

 

Tag på skattejagt

Børn, der læser et skattekort

Foto: Odense Aafart

Hvis I mangler en sjov og anderledes oplevelse for hele familien i Odense, er det oplagt at tage på skattejagt med Odense Aafart. Skattejagten Theodors Hemmelige Guldskat er perfekt for børnefamilier. I tager turbåden fra Munke Mose og selve skattejagten starter, når I er ankommet til Fruens Bøge. Det er muligt at tage på skattejagt både i weekender, ferier og helligdage fra 5. juni og til den 16. august 2021. Skattejagten er beregnet til børn i alderen 4 – 11 år og har en varighed på cirka en time.

 

 

Vandcykel eller kano

Folk, der ror kano

Foto: Odense Aafart

Hvis I har lidt ældre børn, er det en god ide at leje en kano eller en vandcykel fra Odense Aafart. Her kommer I til at cykle og padle på Odense smukke, fantastiske og eventyrlige å. Det er en sand naturoplevelse at være midt ude på åen.

Hvis I lejer en kano, kan I vælge mellem fire forskellige ruter, der har forskellige sværhedsgrader. På Odense Aafarts Kanoudlejning hjemmeside, kan I læse mere om de forskellige ruter og deres sværhedsgrader. Hvis kanoer ikke er noget for jer, kan I leje en vandcykel og have en picnickurv med.

 

Kulturmaskinen

En, der lejer med ler

Foto: Kulturmaskinen

Lige ved siden af Brandts Klædefabrik og Café Biografen ligger Kulturmaskinen. Kulturmaskinen er byens kulturelle legeplads og er oplagt til børnefamilier. Hos Kulturmaskinen bliver der løbende afholdt forskellige børnearrangementer. Her er to kreative værksteder – lerværkstedet og tekstilværkstedet. Her kan I som familie få en god oplevelse sammen og nyde hinanden selskab, hvor I selv kan styre tempoet.

 

Jernbanemuseet

Dreng, der sidder på en bænk på Jernbanemuseet

Foto: Ard Jongsma/stillwords.com

Danmarks Jernbanemuseum kan børnene gå på opdagelse i de forskellige vogne og lokomotiver. Her kan I f.eks. besøge museets børnebanegård, som er en banegård i børnestørrelse. Udenfor er der et stort lære- og legeområde. Danmarks Jernbanemuseum har meget at byde på – uanset børnenes alder.

 

Zoo

En kvinde og en sæl

Foto: Odense Zoo

En oplagt familieoplevelse for børnefamilier er Odense Zoo. Odense Zoo er en hyggelig zoologisk have med mange forskellige dyr fra hele verden. Det er muligt at tage en turbåd fra Munke Mose og til Odense Zoo. Efter besøget er det muligt at tage turbåden tilbage til Munke Mose igen. I Odense Zoo kan I selv styre tempoet. På denne kan I få en god oplevelse, som passer til jeres familie. Billetten til turbåden er gældende hele dagen, så I kan tage hjem igen, når I har lyst.