10. juli 2019

Endagstur i Odense

Endagstur med eventyrlige Odense Å i centrum

Odense har meget at byde på og specielt om sommeren. Med en billet til Odense Aafart kan man nå både Odense Zoologiske Have og smukke Fruens Bøge nær Den Fynske Landsby via båd på Odense Å.

Odense Å var inspirationen for mange af H.C. Andersens eventyr. Bl.a. Den Grimme Ælling, Tommelise, Klokkedybet, O.T. og Hun Duede Ikke. Med en tur på Odense Å kommer man lidt mere ind under huden på H.C. Andersen og hans tanker bag de smukke eventyr.

Naturskøn og oplevelsesrig bådtur

Langs ruten på Odense Å kommer man forbi Langelinie med nogle af Danmarks smukkeste og bedst beliggende huse helt ned til Odense Å. Herefter rammer man Ådalen, hvor Odense Boldklub holder til, inden man bevæger sig længere ind i det jungleagtige skovområde, der omkredser åen. Her når man til Zoologisk Have, hvor man kan vælge at stå af, hvis man har billet til Odense Zoo. Billetten kan købes sammen med billetten til Aafarten i kiosken i Munke Mose, hvor man også kan købe kaffe, øl, vand, vin, is mm. til bådturen.
På det næste stykke af åen kan man opleve nogle af Zoo’s dyr på begge sider af båden, når man sejler forbi de røde pandaer, zebraer, papegøjer mm.
Herefter når man frem til Fruens Bøge – den smukke bøgeskov med den store skovsø, hvor der kan købes is mm.

I Fruens Bøge kan man vælge at gå til højre op til Restaurant Bondestuen eller Restaurant Skovbakken Zoo. Begge steder serverer den skønneste æggekage og giver en gratis øl/vand ved køb af frokost, hvis man viser sin billet til Aafarten.

10 minutters gang herfra ligger Den Fynske Landsby, hvor man kan opleve, hvordan en normal fynsk landsby fungerede for over 200 år siden. Her er der også mulighed for at spise på Sortebro Kro.
Senere kan man igen tage båden tilbage på den samme billet.

Desuden er der musik på åen hver lørdag i sommermånederne, hvor man kan opleve en masse gode Jam bands, coverbands samt blues – og jazzbands ombord på båden, imens man langsomt bevæger sig frem i naturen.

Man kan også vælge at leje en kano og tage på udflugt på egen hånd og på den måde selv finde sine eventyr langs åen.
Det samme kan man gøre i Aafartens vandcykler.

Eventyr på åen

Heleskolernes sommerferie kan sejlturen krydres endnu mere, da afgangen fra Munke Mose kl. 14 har skuespiller Torben Iversen med til at fortolke H.C. Andersens eventyr undervejs på båden, imens små lystspil tager form på bredden i takt med eventyret på båden. Det er de talentfulde børneskuespillere fra H.C. Andersen-paraden der udfolder sig på land.

Denne afgang har en lille merpris, men er bestemt det hele værd, når man nu befinder sig i H.C. Andersens hjemby.

Bestilling og priser

Billetter til båden kan købes både online på www.aafart.dk eller i Aafartens kiosk på kajen ved Munke Mose i Odense.

En billet t/r til hele dagen koster 95 kr. for en voksen og 65 for børn, mens det på Eventyr på Åen-afgangen koster 125 pr. Voksen og 95 pr. Barn.

Kanoer kan bookes på www.aafartenskanoudlejning.dk, og skal bookes senest 24 timer på forhånd.