23. marts 2021

Aafartes turbåde sejler igen fra 1. april

Der er lys forude, hvis man drømmer om en idyllisk sejltur på Odense Å. Odense Aafart starter nemlig som planlagt sæsonen for deres turbåde d. 1. april.

Sidste år måtte odenseanerne vente helt frem til slutningen af maj før de kunne stige ombord på de traditionsrige turbåde ved Odense Aafart. Dette er heldigvis ikke tilfældet i år, hvor bådene kan lægge fra kaj allerede d. 1. april.

Årsagen til at bådene kan sejle allerede nu er, at de ikke er omfattet af forsamlingsforbuddet. Det er nemlig således, at havnerundfartsbåde, turistbusset o.l. ikke er omfattet af forsamlingsforbuddet. Der må således gerne være mere end 10 personer til stede ombord på båden. Dog må de ikke udgøre et samlet selskab på mere end 10 personer, som forsamlingsforbuddet lyder på udendørs.

Det er derfor igen muligt at købe billetter til bådene, bare man som gruppe ikke udgør mere end 10 personer.

God afstand og masser af sprit
Odense Aafart sætter max 30 billetter til salg pr. afgang. Bådene er godkendt til 92 personer, så det er under 1/3 af kapaciteten. Der vil således kunne holdes rigtigt god afstand ombord, så alle kan føle sig trygge. Herudover vil der være sprit i rigelige mængder. Sidst men ikke mindst, vil der være krav om mundbind ombord på båden.

”Efter en lang vinter glæder vi os i den grad over, at vi nu igen har mulighed for at invitere glade gæster ombord på vores turbåde. Vi hungrer alle efter gode oplevelser og vi har her en unik mulighed for at tilbyde trygge, udendørs oplevelser for alle” udtaler direktør Eva Pasgaard, Odense Aafart.

Påsken byder på mange oplevelser ved åen
For de mange familier som holder fri i påsken og higer efter at komme ud og opleve noget sammen, er der således flere udendørs og trygge oplevelser at vælge imellem. Udover en tur i turbådene er der åbent for udlejning af både vandcykler og kanoer. Her er der hverken krav om mundbind eller coronapas. Kanoerne vaskes ned med sæbe efter hver udlejning. Lejer man en vandcykel spritter man hænderne af forinden og hver person får desuden udleveret en desinfektionsserviet til at tørre overflader af med.

Odense Aafart har allerede nu åbent for udlejning af kanoer og vandcykler, og turbådene sejler efter sejlplanen fra 1. april. Køb billet her