Turbådene fjernes for vinteren

Hvad sker der med Aafartens turbåde om vinteren?

Som mange nok har bemærket, så bliver man om vinteren ikke længere mødt af synet af Aafartens ikoniske røde vandcykler ved indgangen til Munke Mose. Og de vågne har nok også bemærket, at 2 ud af Aafartens 3 turbåde heller ikke længere flyder trygt i kanten af Åen foran Filosofgangen.

Bare rolig, sæsonafslutningen markeres nemlig officielt, når Aafarten fjerner deres turbåde, vandcykler og kanoer fra Åen. Men hvorfor fjerner Aafarten turbådene fra Åen? Og hvad sker der med dem indtil næste sæson? Læs videre for at finde ud af det!

Hvorfor fjerner Aafarten turbådene fra Åen?

Når bladene begynder at dale ned fra træernes lange grene er det blevet tid til at fjerne turbådene fra Åen. Turbådene bliver hvert efterår let og elegant løftet vha. en kran og transporteret hen til værkstedet.

Værkstedet er et sikkert sted at opbevare bådene, hvor de er aflåst og skærmet for vinterens kolde måneder.

Turbådene bliver over vinteren rengjort og malet, og motorerne bliver ordnet efter behov. Disse måneder gør det muligt at forbedre bådene, og Aafarten arbejder bl.a. på at indføre elmotorer, fremfor benzindrevet motorer til 2023 sæsonen.

Hvorfor fjernes kun 2 ud af 3 turbåde fra Åen?

Aafarten har 3 turbåde ved navn Aladdin IV, H. C. Andersen og Riborg Voigt.
Aladdin IV fik sit navn dengang den sejlede i Københavns kanaler. H.C. Andersen er opkaldt efter den Odensefødte forfatter Hans Christian Andersen. Og Riborg Voigt er opkaldt efter den unge kvinde H.C. Andersens ulykkeligt forelskede sig i og beskrev i flere digte. H.C. Andersen og Riborg Voigt fik, som bekendt, ikke hinanden, men om sommeren ligger de to turbåde side om side i selskab af Aladdin IV.

Hvert efterår fjernes Aladdin IV og H.C. Andersen fra Odense Å, men hvorfor efterlades Riborg Voigt på Åen? Forklaringen er faktisk simpel nok, værkstedet har nemlig kun plads til 2 turbåde, da det også opbevarer 20 vandcykler.

Over vinteren bliver Aladdin IV og H. C. Andersen istandsat på værkstedet, og på den anden side af vinteren bliver H. C. Andersen skiftet ud med Riborg Voigt, som også får en opfriskning inden sæsonstart i april. Da Aladdin IV er en mindre turbåd opbevares
den på værkstedet fra sæsonslut til sæsonstart.

Vi glæder os til at se jer til næste sæson!