11. oktober 2021

Påskeferie i Odense

Påskeferie med børn i Odense

Skal du holde børnevenlig påskeferie i Odense? Så er der mange ting at lave. Odense har mange børnevenlige oplevelser til børn i alle aldre. I denne blog har vi samlet inspiration til 6 forskellige ting, I kan lave sammen med børnene i påskeferien.

 

Picnic i det grønne

Folk i Munke Mose

Foto: Andreas Bastiansen/Visit Odense

Hvis I vil nyde Odenses smukke natur, er hyggelige Munke Mose en oplagt mulighed til dette. Munke Mose er meget smukt om foråret, når bladene så småt kommer på træerne. Munke Mose er hyggeligt og smukt i alt slags vejr. Her kan I have egen picnickurv med eller købe takeaway hos Arkaden Streetfood eller hos en af de mange caféer rundt om i Odense. Det kan være lidt koldt i påsken, så det er en god idé at have et tæppe med, som I kan lægge ud på græsset. I Aafartens kiosk er det muligt at købe en kop kaffe eller en is.

 

Creative Space

Voksne, der maler

Foto: Creative Space

Hvis I kan lide at være kreative, så er Creative Space i Odense en oplagt påskeferieaktivitet. Her kan I være kreative og hygge jer sammen. I kan lave jeres helt eget påskepynt. Creative Space har flere end 300 forskellig slags keramik og 94 farver at vælge imellem, så der er helt sikkert noget I har lyst til at male. Når I er færdige med at male, overlader i keramikken til Creative Space, så de kan glasere og brænde jeres mesterværker. I kan hente dem en uge efter besøget.

Vandcykel eller kano

4 personer, der ror kano

Foto: Odense Aafart

Det er også muligt at leje en kano eller en vandcykel fra Odense Aafart. Dette er en påskeferieaktivitet, hvor I selv bestemmer tempoet. Hvis I lejer en kano, kan I vælge mellem fire forskellige ruter, der har forskellige sværhedsgrader. I kan også leje en vandcykel og have en picnickurv med.

 

 

 

Gågaden

Mennesker i gågaden i Odense

Foto: Johan Tobias Joensen/Visit Odense

Odense er kendt for den hyggelige gågade med mange små sidegader og med mange caféer. Dette er oplagt efter en lang dag på gåben. I gågaden er der ikke lang til H. C. Andersen kvarteret, hvor H. C. Andersen er opvokset. I dette kvarter findes også H. C. Andersens barndomshjem, der giver en præsentation af hans liv. Her kan I også med glæde besøge det helt nye H.C. Andersen Hus

 

Zoo

En pige og en giraf

Foto: Odense Zoo

Odense Zoo er en hyggelig zoologisk have med mange forskellige dyr fra hele verden. Det er oplagt at bruge en børnevenlig påskeferie i Odense på at besøge Odense Zoo. Her kan i gå en hel dag og kigge på alle dyrene. Det er muligt at tage en af Aafartens turbåde fra Munke Mose og til Odense Zoo. Efter besøget er det muligt at tage turbåden tilbage til Munke Mose igen.

 

Histotoriet – Børnenes Museum

Børn, der leger

Foto: Histotoriet

I museet i Møntergården kan I sammen med børnene udforske, hvordan det var at leve før i tiden. Her kan I lege med de gamle museumsting, der gemmer på mange finurlige historier. Udstillingen breder sig over forskellige rum og hvert rum har sit eget tema.