11. oktober 2021

5 ting at opleve i Odense på en forårsdag

Mangler du 5 ting at opleve i Odense på en forårsdag? Odense er altid smuk, men en forårsdag i Odense, hvor solen skinner, græsset er grønt og sommeren nærmer sig med hastige skridt, er bare noget helt særligt. På en forårsdag kan I gå en tur gennem Odenses smukke gader eller opleve flere spændende ting. I denne blog har vi samlet 6 forskellige aktiviteter, som I kan opleve på en forårsdag i Odense. Aktiviteterne er til forskellige aldersgrupper.

 

Kulturmaskinen og Kunstbygningen Filosoffen

En kvinde, der syr

Foto: Kulturmaskinen

På en forårsdag er det oplagt at besøge Kulturmaskinen. Dette er især en god ide, hvis det er lidt koldt udenfor. Kulturmaskinen ligger lige ved siden af Brandts Klædefabrik og Café Biografen. Kulturmaskinen er byens kulturelle legeplads og her bliver der løbende afholdt forskellige børnearrangementer. Her er to kreative værksteder – lerværkstedet og tekstilværkstedet. Hvis I hellere vil bruge en forårsdag på at opleve kunst, så er Kunstbygningen Filosoffen oplagt. Her er der mange spændende kunstudstillinger. Kunstudstillingerne er inden for alle medier. Der kommer nye udstillinger cirka hver anden til fjerde uge.

 

Jernbanemuseet

En pige, der sidder i et lokomotiv

Foto: Ard Jongsma/Jernbanemuseet

Danmarks Jernbanemuseum kan børnene gå på opdagelse i de forskellige vogne og lokomotiver. Her kan I f.eks. besøge museets børnebanegård, som er en banegård i børnestørrelse. Udenfor er der et stort lære- og legeområde. Denne forårsaktivitet er mest henvendt til børnefamilier, men hvem kan ikke lide at kigge på toge?

 

 

Zoo

Den røde panda

Foto: Odense Zoo

Odense Zoo er altid et besøg værd – også på en smuk forårsdag. Odense Zoo er en hyggelig zoologisk have med mange forskellige dyr fra hele verden. Det er muligt at tage en af Odense Aafarts turbåde fra Munke Mose og til Odense Zoo. Efter besøget er det muligt at tage turbåden tilbage til Munke Mose igen.

 

Picnic i det fri

Kvinde, der cykler med et barn, i Munke Mose. De ser på vandcykler

Foto: Andreas Bastiansen/Visit Odense

Det er oplagt tage på en picnic på en forårsdag. Hvis I vil spise en lækker frokost, er hyggelige Munke Mose en oplagt mulighed til dette. I kan have egen picnickurv med eller købe takeaway hos Arkaden Streetfood eller hos en af de mange caféer. I kan også have et tæppe med, som I kan lægge ud på græsset. I Aafartens kiosk er det muligt at købe en kop kaffe eller en is.

 

Vandcykel eller kano

Unge mennesker i en rød vandcykel

Foto: Odense Aafart

På en forårsdag i Odense er det er også muligt at leje en kano eller en vandcykel fra Odense Aafart. Her kan I nyde den smukke natur og Odense smukke Å. I kan tage turen i helt eget tempo. Hvis I vælger at leje en kano, kan I vælge mellem fire forskellige ruter, der har forskellige sværhedsgrader. I kan også leje en vandcykel og have jeres egen picnickurv med. Det er også muligt at købe takeaway fra en af Odenses mange caféer. Arkaden Street Food har også mange forskellige madboder, så der er helt sikkert noget til enhver smag.

 

Vi håber, I kan få glæde af vores guide til 5 ting at opleve i Odense